Хвърлят в затвор фабрикантите във Венецуела

  • 16 май 2016 06:39

  • 4200
  • 1
Хвърлят в затвор фабрикантите във Венецуела
©

Венецуелският президент Николас Мадуро заплаши да конфискувa фабриките, които саботират страната, и да арестува техните собственици, съобщи АП.

“Всеки, който иска да бъде спряно производството, за да саботира държавата, трябва да бъдат отстранен, и на всеки, който прави това, трябва да му се сложат белезници и да бъде пратен в затвора”, обяви президентът в реч в столицата Каракас. Мадуро допълни, че трябва да бъдат предприети всички мерки, за да се възстанови производството, което било “парализирано от буржоазията”.

Николас Мадуро обяви още, че е издал указ за провеждане на военни учения за противопоставяне срещу външните заплахи и исканията за неговото отстраняване. Според него “външната агресия” е довела страната до парализираща икономическа криза.

В петък президентът на Венецуела удължи с още 60 дни извънредното икономическо положение. От средата на януари храната се разпределя по купонна система и в магазините липсват елементарни стоки от първа необходимост. В сила е и режим на тока. Мадуро често обвинява САЩ, че заговорничат с опозицията за разпалване на недоволство, каквото не съществувало.

За да се справят, властите въведоха двудневна работна седмица за държавните служители, а депутатите дори не получиха заплати.

Ципрас и Мадуро забъркани в сексскандал

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, президентът на Венецуела Николас Мадуро и посланикът на Каракас в Атина са забъркани в сексскандал, пише в. “Прото тема”. През 2013 г. тогавашният лидер на опозицията Алексис Ципрас прикрил “палавия” посланик на Венецуела, за да елиминира риска от дискредитиране на левицата. Вместо да окуражи жертвите на настоятелните опити на посланика да ги вкара в леглото си да го разобличат, Ципрас предпочел да напише писмо на Мадуро. В него го призовал да отзове посланика Франклин Рамон Гонсалес.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.26 | 09:34

1
Време е и за нашите фабриканти олигарси, изкупили българската индустрия за стотинки да влязат зад решетките.

Добави коментар

Водещи новини