Венецуела отзова своя посланик в Бразилия в знак на протест срещу отстраняването на президента Русеф

  • 14 май 2016 18:41

  • 2169
  • 2
Венецуела отзова своя посланик в Бразилия в знак на протест срещу отстраняването на президента Русеф
© Gettyimages

Венецуела отзова своя посланик в Бразилия в знак на протест срещу отстраняването на президента Дилма Русеф, предаде БТА, цитирайки АП.

Излязла от средите на ливецита в Бразилия, Русеф е политически съюзник на социалистическия режим във Венецуела. След заседание на венецуелското правителство вчера, предавано по телевизията, президентът Николас Мадуро определи временното отстраняване на бразилската си колега тази седмица като опит за погазване на волята на бразилския народ и заплаха за прогресивните демокрации в цяла Америка. Мадуро заяви, че ще се бори и срещу опитите на венецуелската опозиция, която спечели контрол над Конгреса, да организира референдум за неговото сваляне от власт. Венецуелският президент обвинява Съединените щати, че заговорничат за отстраняване на левите управници в Латинска Америка.

Боливарска алтернатива за Америките, начело на който е Венецуела и обединява общо 11 страни, също осъди отстраняването на бразилския президент. Новият министър на външните работи на португалоезична Бразилия Жозе Сера обаче даде да се разбере, че страната няма да позволи да бъде поучавана от своите испаноезични съседи. Вчера Сера бе категоричен, че отстраняването на президента Русеф е прозрачно и конституционно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.23 | 18:51

2
Болшевишките минетчии са солидарни и се подкрепят по заповед на Господаря си !

2016.05.18 | 08:57

1
изрод гаден.

Добави коментар

Водещи новини