Няма да разследват за корупция политически противник на Дилма Русеф

  • 13 май 2016 21:52

  • 1888
  • 3
Няма да разследват за корупция политически противник на Дилма Русеф
© Gettyimages (архив)

Бразилският Върховен съд преустанови започването на разследване за корупция на сенатора Аесио Невис, който бе съперник на президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на на изборите от 2014 г., предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Решението идва по-малко от 24 часа след като съдът разреши това разследване на опозиционния лидер. Съдия Жилмар Мендес заяви, че защитата на Невис е доказала, че няма нови факти, които да оправдаят извършването на разследване. Същият съдия прие вчера молбата на прокуратурата Невис да бъде разследван по подозрения за подкупи и тайна семейна банкова сметка в Лихтенщайн.

Невис е лидер на Бразилската социалдемократическа партия, основната опозиционна формация, от която тръгна процедурата за импийчмънт на Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на за преправяне на данните на държавния бюджет. Решението на съдия Мендес да започне разследването срещу Невис бе направено в момент, когато опозиционният лидер участваше в пленарната сесия на Сената, на която бе решено Русеф да бъде временно отстранена от длъжност докато се проучват обвиненията срещу нея. След тази сесия Мендес бе назначен за председател на Висшия избирателен съд, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.17 | 10:08

3
АБЕ ЯСНО
антирептил

2016.11.17 | 10:08

1
чифутите и цру стоят зад този опит за "цветна революция" за да свалят законно избран президент,който е неудобен. Да ви изброя ли колко убиха такива само в последните 15 години.

2016.11.17 | 10:08

2
ариел шарон например

Добави коментар

Водещи новини