Главният прокурор на Бразилия поиска разследване срещу водещи политици

  • 03 май 2016 07:21

  • 1386
  • 0
Главният прокурор на Бразилия поиска разследване срещу водещи политици
© Gettyimages (архив)

Бразилският главен прокурор Родриго Жанот поиска Върховният съд да разреши разследвания за корупция срещу опозиционния лидер Аесио Невис и други водещи политици, предадоха АП и ТАСС, като се позоваха на главната прокуратура.

Исканията на Жанот се основават на свидетелски показания на виден сенатор, замесен в голямо разследване за корупция, съсредоточено около държавната нефтена компания "Петробраз". Невис, който е председател на Бразилската социалдемократическа партия, беше кандидат на опозицията на президентските избори през 2014 г., когато загуби от президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на. Генералният прокурор е поискал разследване и срещу председателя на долната камара на парламента Едуардо Куня, който е един от основните привърженици на това Русеф да бъде отстранена от длъжност, информира БТА.

Според медийни информации исканията на Жанот засягат също така висши членове на опозиционната партия Бразилско демократично движение (БДД), включително нейния председател Ромеро Жука, но прокуратурата не потвърди тяхната самоличност. В случай че Русеф бъде отстранена от длъжност, президентските функции трябва да се поемат от вицепрезидента Мишел Темер, който е от БДД, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини