"Мета" планира да използва данни не потребителите си от Великобритания, за да обучава изкуствен интелект

  • 13 септември 2024 22:56

  • 213
  • 0
"Мета" планира да използва данни не потребителите си от Великобритания, за да обучава изкуствен интелект
© Gettyimages

Корпорацията "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), планира през идните месеци да използва съдържание, публикувано в тези социални мрежи от потребителите им във Великобритания, за да обучава приложения, базирани на изкуствен интелект. Това обяви технологичната компания, цитирана от БТА. 

"Мета" ще използва снимки и текстови съобщения, сред които надписи и коментари, за да обучава своите модели на генеративен изкуствен интелект. Корпорацията няма да използва за тази цел "лични съобщения", публикувани от потребителите на социалните ѝ платфроми. Няма да бъде използвано и съдържание, публикувано в профилите на потребители, които не са навършили 18 години.

Технологичният гигант спря през юни временно да използва данни на своите потребители в Европа при обучението изкуствен интелект. Това стана по нареждане на регулаторни власти.

"Мета" премахва някои ограничения върху профилите на Тръмп във "Фейсбук" и "Инстаграм"

"Откакто спряхме да обучаваме моделите си с генеративен изкуствен интелект в Обединеното кралство, за да изпълним препоръките на регулатора", ние поддържаме позитивна комуникация с него. "Това ще ни помогне да представим по-скоро в Обединеното кралство продуктите на "Мета", базирани на изкуствен интелект", посочва американската технологична компания. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини