Акциите на корпорацията "Мета" се сринаха с 15 на сто

  • 25 април 2024 15:49

  • 314
  • 2
Акциите на корпорацията "Мета" се сринаха с 15 на сто
© GettyImiges

Акциите на американската корпорация "Мета" (Meta Platforms Inc) днес се сринаха с малко над 15 на сто на извънборсовия пазар, преди началото на официалната търговия на Уолстрийт. Това предизвика разпродажба на ценните книжа на някои от най-големите американски технологични компании, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

До продажбата на значителни пакети от акции на "Мета" се стигна, след като конгломератът даде знак, че ще минат години преди да се отплатят огромните му инвестиции в технологиите, базирани на изкуствен интелект. Спадът на стойността на акциите на "Мета" намалява пазарната капитализация на корпорацията с над 180 млрд. долара, посочва Ройтерс. 

След срива: опит за хакване на Facebook и Instagram

Технологичната компания, която е собственик на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), в сряда (24 април) обяви, че приходите й през периода април-юни няма да достигнат прогнозираните стойности. Освен това компанията повиши с 2 милиарда долара своята прогноза за разходите си през 2024 г. 

Разпродажбата на акциите на водещи технологични корпорации, които разработват технологии с изкуствен интелект, предизвика спад от между 2 на сто и 5 на сто при стойността на ценните им книжа. Сред губещите са акциите на "Майкрософт" (Microsoft Corp), "Алфабет" (Alphabet) и "Снап" (Snap), посочва Ройтерс. 

Последвайте канала на

Калина Христова
314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:01

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­м­­­о­­м­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­а­­­к­в­­а­­­т ­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­­F­­­U­N

2024.04.25 | 17:37

1
Само вълнички за сега. Когато се спука балона ще има стотици хиляди загубили всичко в тая пирамида.

Добави коментар

Водещи новини