Още един служител от партията на британския премиер Сунак е разследван за изборни залози

  • 23 юни 2024 09:01

  • 428
  • 3
Още един служител от партията на британския премиер Сунак е разследван за изборни залози
© Getty Images/Guliver

Служител от Консервативната партия на британския премиер Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, е разследван от британската комисия по хазарта по обвинения, че е залагал на коя дата ще бъдат общите избори, преди тя да бъде обявена, съобщи в. „Сънди таймс“, предаде Ройтерс.

Съобщава се, че британската комисия по хазарта вече разследва двама кандидати от консерваторите и партиен директор на кампанията заради залагания за датата на изборите, които ще бъдат произведени на 4 юли.

Разрастващият се скандал още повече навреди на опитите на Сунак да намали изоставането от опозиционната Лейбъристка партия, която е далеч напред според допитвания в навечерието на изборите.

„Сънди таймс“ съобщи, че става дума за Ник Мейсън, главен служител по обработка на данни в Консервативната партия. 

Риши Сунак: Всеки глас за Найджъл Фараж налива вода в мелницата на лейбъристите

Вестникът цитира говорител на Мейсън, който казва, че той отрича да е извършвал такива неправомерни действия, предаде БТА.

„Сънди таймс“ цитира изявление на Консервативната партия, че Мейсън си е взел отпуск. 

Сунак каза в четвъртък, че е "невероятно ядосан" във връзка с обвиненията срещу негови съпартийци и изтъкна, че това е "наистина сериозен въпрос".

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
428 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.23 | 12:38

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
БОТЕВ

2024.06.23 | 09:17

2
Мангоооо. Това си заслужавате тъпи ингилизи

2024.06.23 | 09:04

1
А у нас кога?

Добави коментар

Водещи новини