Британските лейбъристи с историческа победа

  • 02 декември 2022 11:27

  • 760
  • 1
Британските лейбъристи с историческа победа
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Британските лейбъристи спечелиха историческа победа", коментира информационната агенция Скайнюз.

"Кандидатката, излъчена от най-голямата опозиционна партия, Саманта Диксън (на снимката) победи на изборите за депутат от западния град Честър. Тя спечели мястото в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон), като получи подкрепата на 17 309 души или 61% от действителните бюлетини", добави медията.  

"Претендентката на управляващата Консервативна партия Лиз Уолдроу получи 6335 гласа (24%)", посочи още агенцията.

"Победата на Диксън се дължи на преливане на гласове от управляващите към опозицията. Това бе предизвикано от скандалите, довели до оставките на премиерите Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в", допълни медията.

"Жителите на Честър избираха в Камарата на общините представител на консерваторите от 1832 г.", написа "Скайнюз".

Изборите в Честър бяха предизвикани от оставката на консерватора Крисчън Матисън. Той бе принуден да напусне Камарата на общините, след като бе уличен в недопустимо поведение със сексуален характер към млада негова сътрудничка в парламента.

Британски депутат подава оставка заради сексуален тормоз над своя сътрудничка

 

Валери Зайцев
760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини