Урсула фон дер Лайен ще участва в работната среща на европейските лидери в понеделник

  • 14 юни 2024 14:23

  • 227
  • 1
Урсула фон дер Лайен ще участва в работната среща на европейските лидери в понеделник
© Getty Images

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще участва в насрочената за понеделник в Брюксел работна среща на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС. Това потвърди днес говорител на ЕК, след като по-рано тази седмица бе уточнено, че участието ѝ не е сигурно.

В понеделник се предвижда участниците в Европейския съвет за първи път да се срещнат, за да обсъдят резултатите от изборите за Европейски парламент. На 27 и 28 юни отново в Брюксел те ще се съберат на редовно заседание, на което се очаква да утвърдят кандидат за следващ председател на ЕК.

Шарл Мишел планира да отстрани Урсула фон дер Лайен от ключови преговори в ЕС

Предвижда се Фон дер Лайен да получи възможност за втори мандат, тъй като Европейската народна партия, чийто представител е тя, спечели изборите за евродепутати. Ако бъде предложена от Европейския съвет, кандидатурата на Фон дер Лайен трябва да бъде утвърдена от ЕП в средата на юли или през септември, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 15:49

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини