В Румъния откриха кокаин за 1 млн. евро, заровен в двор на къща

  • 30 май 2024 18:51

  • 1533
  • 0
В Румъния откриха кокаин за 1 млн. евро, заровен в двор на къща
© Getty Images/Guliver

Прокурорите от румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) задържаха трима трафиканти на наркотици, след като в двора на къща в град Михайлещ, окръг Гюргево, бяха открити 14 килограма кокаин, на стойност над 1 милион евро, съобщава Аджерпрес.

Според съобщение на ДРПОПТ в периода януари - май 2024 г. трафикантите са притежавали и продавали различни количества високорискови наркотици на потребители в Букурещ и окръзите Илфов и Гюргево. Единият от тях е осъждан преди за подобни престъпления.

Вчера е приложена заповед за обиск на жилище в град Михайлещ, като при претърсването са открити заровени в двора 14 килограма кокаин (високорисков наркотик) с пазарна стойност над 1 милион евро, както и около 800 грама канабис и канабисова смола.

Гръцките власти откриха 109 кг кокаин в контейнер със замразени калмари

Наркотиците, разпределени в увити във фолио пакети и кутии, са били открити заровени на няколко места в двора на имота, в който живеят двама от обвиняемите. 

Също по време на обиска са иззети и ръчно изработени цигари, мелнички за тютюн и везни с висока прецизност, предмети със следи от наркотични вещества и други.

Трафикантите са отведени в Букурещкия съд с предложение за задържане в предварителния арест, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини