Гръцките власти откриха 109 кг кокаин в контейнер със замразени калмари

  • 28 май 2024 19:30

  • 1755
  • 0
Гръцките власти откриха 109 кг кокаин в контейнер със замразени калмари
© Getty Images/Guliver

Гръцките власти откриха над 109 кг кокаин в контейнер със замразени калмари при проверка на кораб на пристанище Пирея, предаде агенция Ройтерс, като се позова на полицията.

Контейнерът е отпътувал от Перу, а крайната му дестинация е била Хърватия, според цитирания източник.

Производството на кокаин в Южна Америка се увеличи през последното десетилетие, а балканските наркотрафиканти спомогнаха за превръщането на Европа в пазар номер едно на кокаин, посочва Ройтерс.

Миналата седмица Гърция разби международна престъпна група за трафик на кокаин в контейнери от Латинска Америка до Европа след съвместно разследване на местни органи за борба с трафика на наркотици и американската агенция за борба с наркотиците.

Откриха голямо количество кокаин в контейнери със скариди

Десетки пликчета с над 300 кг кокаин бяха намерени и конфискувани в контейнери със замразени скариди миналата седмица, съобщи гръцката телевизия Скай.

Откритият днес кокаин е бил намерен на същия кораб в контейнер, който е сред общо 13 проверявани. Полицията продължава разследването и работи с чуждестранни агенции, за да получи доказателства, които могат да доведат до арести на заподозрени, заявиха полицейски източници, пожелали анонимност, отбелязва БТА.

 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини