Меркел призова за сдържаност в дискусиите за Гърция

  • 27 август 2012 10:18

  • 669
  • 1
Меркел призова за сдържаност в дискусиите за Гърция
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова политиците да бъдат по-сдържани в думите си по отношение на Гърция. Канцлерът реагира след изявленията на ръководството на Християн-социалния съюз (ХСС) за това, че Гърция ще напусне еврозоната най-късно през 2013 година, пише вестник „Ди Велт”.

„Всеки трябва много внимателно да преценява думите си. В Европа носим отговорност един за друг. Европа не е просто валутен съюз, но и политическа общност, която вече десетилетия отговаря за поддържането на мира”, каза Меркел в интервю за телевизия А Ер Де.

Канцлерът отново настоя, че е време Гърция да подкрепи с дела своите обещания за изпълнение на реформите. Меркел отбеляза, че Германия няма да взима прибързани решения, а ще изчака оценката за гръцките реформи на инспекторите от ЕК, ЕЦБ и МВФ.

Последвайте канала на

669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.27 | 12:08

1
Е време и тия мързеливци, някой да ги удари в земята и да слезнат малко от облаците. Те какво очакват да им опростят всички няколко-стотин милиарда дългове и да си играят сиртаки по цял ден, да взимат пенсии по-високи от средния европеец за това че са се "преуморили", на гърба на всички страни от ЕС, за всичко си е виновен ЕС, че досега са ги търпели, но трябва да се сложи край и да ги оставят сами да се спасяват. Ако при нас толкова много пари се наливаха, досега тук положението щеше да е розово и нямаше да има недоволни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини