Германия иска нов договор за ЕС

  • 26 август 2012 10:17

  • 1860
  • 5
Германия иска нов договор за ЕС
©

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се настоява за нов договор за Европейския съюз и прави опити да убеди своите партньори, че е необходим, твърди в новия си брой, подготвен за излизане в понеделник, германското сп. "Шпигел".

"Федералното правителство се стреми да тласне напред европейската интеграция", пише изданието и уточнява, че според Меркел трябва "държавните и правителствените глави да проведат среща, за да поставят нови юридически основи за ЕС". "Съветникът на канцлерката по европейските въпроси Николаус Майер-Ландрут е провел разговори във връзка с този проект в Брюксел", посочва "Шпигел".

Очаква се дата за такава среща да бъде уговорена по време на разговори на върха, планирани за декември, уверява седмичникът. Според него една от идеите, които лансира Берлин, е свързана с ролята на Европейския съд, който "би могъл например да получи правото да наблюдава бюджетите на държавите членки и да наказва онези, които създават дефицит".

Обаче "предложението не бе посрещнато с ентусиазъм от повечето страни членки", отбелязва списанието. Според него "на неформални разговори между 10 външни министри повечето от тях отхвърлиха идеята за подобна среща, лансирана от германския министър Гидо Вестервеле".

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се настоява вече от месеци за "повече Европа" в отговор на предизвикателствата, произтичащи от кризата на еврото. "Някои етапи по пътя към засилена интеграция ще изискват и промени в договора на ЕС. Още не сме стигнали дотам, но табута не бива да има", заяви тя в края на май на среща на върха на балтийските държави.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1860 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
един чичко

2012.08.28 | 17:31

5
Иво,Иво-колко си млад,зелен,неук,ограничен, елементарен и тъпичък,чичовото....... Я вземи си поиграй с някоя игра на тема- лошите и добрите,вместо да даваш гласност на "знанията"си..... Послушай чичко си-и ние сме били млади и сме гледали и разсъждавали точно като теб.. Само че ние тогава нямаше как да демонстрираме своето "бунтарство".....
ivo

2012.08.28 | 17:31

2
Тази изкукала бабичка ,що не вземе да се пенсионира вече ,и да си прекара старините при нейните хора в Гърцията
годо

2012.08.28 | 17:31

4
Много глупав коментар пич!
ivo

2012.08.28 | 17:31

3
"Чиче", къде видя да показвам знания бре,и да вдигам бунтове. Това си е мое мнение, и никой не обременявам с него. И напротив имаше хора който демонстрираха недоволство от тогавашния комунизъм те биваха растрелвални до 3-коляно мъченици по затворите .Това бих казал че са били истинските опълченци на строя. Цитат:Само че ние тогава нямаше как да демонстрираме своето "бунтарство".....: А ти си бил една мижитурка и пионка на тогавашното време.
дядо

2012.08.27 | 12:32

1
много си задръстен дядовото

Добави коментар

Водещи новини