Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция

  • 15 март 2024 15:22

  • 569
  • 1
Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция
© Getty images (архив)

"Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция", написа атинският вестник "Катемерини".

"Преди няколко дни гръцки граждани, живеещи извън страната, подадоха оплаквания, че са получили на електронните си пощи писма от предизборния щаб на депутатката в Европейския парламент Анна-Мишел Асимакопуло (от управляващата партия Нова демокрация), да гласуват за нея на предстоящите през юни избори за орган на законодателната власт на 27-те. Милиони хора от Япония до САЩ заявиха, че не са давали своите имейли нито на европарламентаристката, нито на нейни представители", допълни медията.

"Във връзка със скандала отговарящият за връзките на Нова демокрация с гръцките граждани в чужбина Никос Теодоропулос бе уволнен с нареждане, подписано лично от премиера и председател на политическата формация Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г.. Той също призова съответните институции да проведат задълбочено разследване на теча", посочи още изданието.

"Днес депутатката заяви, че се отказва от надпреварата за ЕП. Тя каза: "Поемам цялата отговорност за случилото се", добави вестникът.

"Скандалът предизвика и сътресения в ръководството на МВР. Днес главният секретар на силовото ведомство Михалис Ставрианудакис обяви за оставката си. Заявлението за освобождаването ми от заемания пост е депозирано в канцеларията на Министерския съвет на Република Гърция", заяви той, цитиран от "Катемерини".

"В петък лидерът на най-голямата опозиционна сила, представена в парламента, лявата коалиция СИРИЗА Стефанос Каселакис призова премиера да поеме отговорност за скандала. "Мицотакис пожертва Старвиадунакис и Асимакопуло. Това обаче само ще отдалечи края на неговия политически живот, заяви Каселакис", който призова премиерът да подаде оставка в най-кратки срокове", написа още вестникът.

Олаф Шолц: Германия разследва много сериозно изтичането на информация от разговор на високопоставени военни

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
569 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 04:58

1
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­м­и­­­ч­е­­­т­а­ ­­­в­и­ ­­о­ч­­­а­­­к­в­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини