Близо половината от германците искат връщане на казармата

  • 12 март 2024 13:53

  • 677
  • 3
Близо половината от германците искат връщане на казармата
© Getty Images (архив)

Около половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба, предаде ДПА, като се позова на проучване, изготвено от института „Форза“.

В изследването, поръчано от германското списание „Щерн“, 52% от запитаните са гласували в полза на задължителната военна служба, съобщи днес списанието. 

Около 43% са били против, 5% не са изказали мнението си. Според данните военната служба подкрепят най-силно хората над 60-годишна възраст, от които 59% са дали положителен отговор. Във възрастовата група на хората между 18 и 29 години 59% са заявили, че са против въвеждането на задължителна казарма. В проучването не е имало въпроси, свързани с продължителността или начина на организирането ѝ.

Германският министър на отбраната иска да подобри гражданската защита

Задължителната военна служба в Германия бе отменена през юли 2011 г. след 55 години в сила, припомня БТА.

Миналата година само 181 500 мъже и жени са служили в германските въоръжени сили, но за да подсили отбранителните си възможности, германското правителство иска Бундесверът значително да се разрасне. Министърът на отбраната Борис Писториус в момента разглежда варианти за задължителна военна служба в страната. Те включват модел на наборна военна служба, практикуван в Швеция, при който всички млади мъже и жени получават повиквателна и определен брой получават предложение за служба.

Въвеждането на задължителна казарма е критикувано от партиите в управляващата коалиция на канцлера Олаф Шолц, най-вече от Свободната демократическа партия, но също и от Германската социалдемократическа партия на Шолц и от „Зелените“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.12 | 18:23

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

2024.03.12 | 14:00

1
Абсолютни лъжи
1

2024.03.12 | 14:05

2
П Р О П А Г А Н Д А !!!!! Обработват ни за украйна.

Добави коментар

Водещи новини