Принц Хари загуби дело за полицейска защита

  • 28 февруари 2024 15:51

  • 624
  • 2
Принц Хари загуби дело за полицейска защита
© Getty Images

Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), загуби съдебно оспорване на решението на британското правителство да отнеме правото му на автоматична полицейска защита на сигурността му на високо ниво, когато е в Обединеното кралство.

Херцогът на Съсекс се опитваше да отмени решение, според което статутът му на сигурност беше понижен, след като престана да бъде "работещ член на кралското семейство".

Адвокатите му твърдяха, че той е бил "нарочен" и случаят му не е бил третиран справедливо, което е довело до решението да не получава същата степен на лична защита при посещение на Острова, която, между другото, е финансирана от данъкоплатците.

Днес обаче гледащият обжалването съдия във Върховния съд постанови, че няма нищо незаконно и несправедливо в решението на властите.

По-голямата част от съдебните процедури се проведоха на закрито, без присъствие на граждани и журналисти, поради поверителната информация за мерките за сигурност. Няма отговор на съдебното решение от Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),. По-рано от Министерството на вътрешните работи твърдяха, че сигурността на принца се решава за всеки отделен случай, а днес заявиха, че са „доволни“ от констатацията на съда, предава БНР.

Принц Хари осъди таблоиди, хаквали телефона му

Противопоставяйки се на оспорването на херцога на Съсекс, адвокатите на вътрешното министерство казаха във Върховния съд, че Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), все още ще има обществено финансирана полицейска охрана, но това ще бъдат "специални договорености, специално съобразени с него", а не автоматичната охрана, осигурена за работещи на пълен работен ден кралски особи.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:35

2
❤️ Г­­о­р­е­­щ­и­ ­м­­о­­м­­­и­ч­­е­т­а­­ ­­­в­и­­ ­­­о­ч­­а­­­к­­­в­­а­­т ­-­­ X­­­1­­8­­.­­­F­U­­­N

2024.02.28 | 22:33

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини