Белгиец ръководи голяма мрежа за руска пропаганда онлайн

  • 20 февруари 2024 10:17

  • 509
  • 3
Белгиец ръководи голяма мрежа за руска пропаганда онлайн
© pixabay

Белгиец ръководи мащабна мрежа за разпространение на руска пропаганда, установи разследване на британски и белгийски медии. В ЮТюб Люк Мишел (65 г.) поддържа канал "в защита на Русия" с около 50 хиляди последователи, където остро порицава Запада и възхвалява действията на руските служби за сигурност срещу гражданите.

В миналото той е основал комунистическа партия и е бил редактор на неонацистко издание, а напоследък поддържа връзки с крайната белгийска десница "Вламс беланг" и с политик, изобличен наскоро в шпионаж в полза на Китай. Проверка на съдържанието в неговия канал в ЮТюб показва, че при земеделските протести в Белгия наскоро, когато беше прекъснат достъпът до складовете за храни на едро, Мишел е снимал празни щандове в хранителни магазини и е обяснил, че липсата на снабдяване се дължи на санкциите на Русия срещу ЕС и вина носят "правителствата от НАТО".

Във "Фейсбук" Мишел се представя за "геополитически експерт" и дава интервюта с "анализи" за африкански френскоезични издания. Медиите, разкрили дейността му, представят оценката на наблюдатели, според които подобни действия всяват недоверие между африканските народи и Запада, а това допринася за намаляване на подкрепата за Украйна.

Германия: Руска пропаганда се разпространява от 50 000 фалшиви профила в "Екс"

По-рано този месец белгийски медии показаха данни от проучване, според което 25,1 на сто от жителите на северната област Фландрия ще подкрепят "Вламс беланг" на изборите през юни и това би превърнало партията в първа политическа сила в страната. "Вламс беланг" поставя намаляването на миграцията като водеща цел и се явява алтернатива на умерените националисти от "Нов фламандски алианс", които в последното десетилетие участват във властта, но не отговорят на очакванията за по-твърди мерки. Според белгийски политолози процесът на овластяване на крайните националисти е неизбежен и дават за пример резултатите от последните избори в съседна Нидерландия.

Последвайте канала на

Калина Христова
509 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:58

3
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­и­ ­м­­о­м­­­и­ч­­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­о­­ч­­а­­­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­­­1­8­­.­F­U­N

2024.02.20 | 13:02

2
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
Това е пропаганда!!!

2024.02.20 | 10:35

1
Тази статия е пропаганда!!!!

Добави коментар

Водещи новини