Меркел и Оланд ще бистрят темата Гърция

  • 23 август 2012 18:03

  • 445
  • 0
Меркел и Оланд ще бистрят темата Гърция
©

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 ще се срещнат днес, за да решат дали да удължат крайния срок за бюджетните съкращения на Гърция. Вчера гръцкият премиер Андонис Самарас поиска удължаване на срока за изпълнение на бюджетните цели, поставени в европейския спасителен план.

Гръцкият премиер Андонис Самарас се стреми да получи отсрочка от две години. Според Атина, това не означава повече пари за бедстващата гръцка икономика. Икономически анализатори обаче не виждат как Гърция ще излезе от блатото без допълнителни финансови инжекции.

Лидерите на Германия и Франция на няколко пъти публично изразиха мнение, че са  против облекчаване условията на гръцкия спасителен план. Решението за това обаче ще бъде на тройката европейски експерти, които пристигат следващия месец в Атина за нова оценка на изпълнените реформи. Кабинетът Самарас одобри поредния пакет мерки за икономии на стойност 11,5 млрд евро, в който са заложени нови съкращения на заплати и работни места. Това вероятно отново ще предизвика вълна от протести в Гърция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини