Две еритрейски групировки се биха в Хага

  • 18 февруари 2024 14:24

  • 1878
  • 6
Две еритрейски групировки се биха в Хага
© Gettyimages (архив)

Ожесточени сблъсъци между две групи еритрейци, по време на които участниците хвърляха камъни, подпалиха полицейски коли и други превозни средства и сериозно повредиха сграда, избухнаха снощи в Хага, съобщи полицията, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Кадри с насилието бяха излъчени по телевизията. На място пристигна полиция за борба с безредиците, която е използвала сълзотворен газ срещу извършителите.

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците, което даде на полицията по-широки правомощия.

Броят на ранените или арестуваните първоначално не беше ясен, каза полицията. Не беше известно също какво точно е предизвикало сблъсъка.

В последно време на срещи на еритрейци в Германия и в други страни, избухваше насилие, тъй като има противопоставяне между поддръжници и противници на диктаторското правителство в страната в Африканския рог. 

Етиопските и еритрейските войски влязоха в сблъсъци с тигрейските сили на север

Миналото лято 26 полицаи бяха ранени по време на безредици на Еритрейски фестивал в Гисен близо до германския град Франкфурт.

Само няколко седмици по-късно 50 души бяха ранени на фестивал, организиран от еритрейци в шведската столица Стокхолм. В Тел Авив десетки хора бяха ранени през септември, когато протест на опоненти на еритрейското правителство срещу събитие в посолството на страната прерасна в насилие.

Еритрея, с население от около 3 милиона души, се намира в североизточна Африка, има излаз на Червено море и е до голяма степен изолирана в международен план.

Президентът Исаяс Афеверки управлява откакто страната получи независимост преди около 30 години. Политическите партии са забранени, а свободата на изразяване и печат са силно ограничени. Няма нито парламент, нито независим съд или граждански организации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1878 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...Z = зашли О = отсосали V = вьiшли-ИБАНА СЪМ

2024.02.18 | 20:34

6
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

2024.02.18 | 20:34

5
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
баба гицка

2024.02.18 | 18:54

4
еритрея е нещо като русия, диктаторски режим
Снежко Снежев

2024.02.18 | 18:54

3
Ха така... посрещайте ги пак с овации по гарите, мамицата ви евроГейска:)))!
Бон Германия

2024.02.18 | 17:13

2
Теодора

2024.02.18 | 16:20

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини