Експлозия пред министерството на труда в центъра на Атина

  • 03 февруари 2024 08:41

  • 1126
  • 2
Експлозия пред министерството на труда в центъра на Атина
© Pixabay

Взривно устройство избухна в центъра на гръцката столица Атина, пред сградата на министерството на труда, без да причинява жертви, предаде Франс прес, като се позова на гръцката полиция.

Взривът е предизвикал обаче материални щети. Той е бил предшестван от анонимен телефонен сигнал, подаден до гръцкия всекидневник "Вестник на редакторите", се казва в съобщение на полицията. В телефонното обаждане неизвестен глас е предупредил, че експлозив е поставен пред сградата на министерството на труда и ще избухне 40 минути по-късно.

Демонстрация в Атина в подкрепа на палестинците

Зоната около сградата е била отцепена от полиция. Експлозията е отекнала около 1,29 ч. местно време. Взривното устройство е било поставено в чанта, скрита под пейка близо до министерството. Засега никой не е поел отговорност за атаката. Разследването е поверено на службите за борба с тероризма. 

В миналото други подобни атаки са били приписвани на анархисти или на крайнолеви движения. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1126 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:59

2
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­и­­ ­­­м­о­­­м­и­­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­а­т ­­-­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­­­N

2024.02.03 | 19:01

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини