Пътни ограничения в Атина от днес до събота

  • 15 ноември 2023 10:38

  • 234
  • 1
Пътни ограничения в Атина от днес до събота
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ограничения на пътното движения и промяна на автобусни и тролейни разписания влизат в сила от днес до събота в гръцката столица Атина във връзка с 50-годишнината от студентските бунтове в Политехническия университет в Атина, съобщи гръцката телевизия „Скай“. Събитието ще бъде отбелязано с масов митинг в центъра на столицата в петък.

Движението по пътищата ще бъде постепенно ограничено от 06:00 ч. днес до 06:00 ч. в събота. В петък, когато ще се проведе самото шествие, ще бъдат затворени за движение всички улици и площади в близост до Политехническия университет, както и всички улици около американското посолство.

Според съобщение на гръцката полиция през този период постепенно в центъра на столицата ще бъде забранено спирането и паркирането на превозни средства в зоните на събитието, както и в по-широкия район на центъра.

Разписанието на градския транспорт ще бъде промененно, като временно ще бъдат променени и спирките на автобусите и тролеите, които преминават през района на висшето учебно заведение.

На 14 ноември 1973 г. пред сградата на Политехническия университет в Атина започват масови студентски протести за сваляне на военната диктатура (военната хунта), които са потушени на 17 ноември с влизането на танкове в университета. По време на протестите загиват 23 души, а над 1500 са ранени. Бунтът се смята за началото на поредица от събития, довели до падането на военната хунта и възстановяването на демокрацията в Гърция, припомня БТА.

Пътни експерти: Жертвите на пътя и тежките катастрофи не стряскат шофьорите

Последвайте канала на

Десислава Станева
234 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.15 | 13:23

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини