Разбиха шаманска организация в Испания, пациенти пиели секрет от жаби

  • 17 януари 2024 16:00

  • 903
  • 1
Разбиха шаманска организация в Испания, пациенти пиели секрет от жаби
© pixabay

Обещавайки "подобряване на физическото и емоционалното здраве" в "центрове за вътрешна еволюция", испанската полиция обяви, че е ликвидирала шаманска организация, която давала на последователите си халюциногенни вещества като аяхуаска, предаде Bulgaria ON AIR.

Общо 18 души са били арестувани от юли и през следващите месеци в няколко испански града за популяризиране или организиране на почивки, при които участниците са консумирали психотропни вещества като аяхуаска, пейот или секрети от жаби камбо, под егидата на лекар и друг член, представящ се за лекар. Тези почивки може да се провеждат в Испания или в други центрове, които организацията е имала във Франция, Италия, Ирландия, Финландия, Румъния, Малта, Мексико, Колумбия и Турция, обясни полицията.

Срещу арестуваните, повечето от които са от Латинска Америка или Испания, се води наказателно преследване за членство в престъпна организация, престъпления срещу общественото здраве, трафик на хора, незаконно упражняване на професия и имиграционни престъпления, наред с други обвинения.

"Учтиви хора" разтуриха отряда на антипутинския шаман

Лидерът на организацията, който е описан като "духовен учител или гуру", и който е починал по време на разследването, е обвинен в престъпления срещу свободата и сексуалната неприкосновеност.

Групата е имала център в Колумбия, където се е приготвяла напитката аяуаска - халюциногенна отвара, традиционно приготвяна от лианата "Banisteriopsis caapi" от народите в западната част на басейна на Амазонка. След това продуктът е бил изпращан в Испания с помощта на "мулета" (пътници, които пренасят наркотици в багажа си или ги поглъщат) или като е бил укриван сред други вносни продукти. При претърсванията са открити 24 000 евро, килограм мескалин и повече от 60 кг аяуаска.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 19:18

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини