Шаман „лекувал“ принц Хари с тежка дрога

  • 13 март 2023 15:26

  • 2055
  • 1
Шаман „лекувал“ принц Хари с тежка дрога
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

„Шаманът Адриано Делгадо Алварадо издухваше дим в лицето ми, докато пее и разклаща растението шакапа върху скалпа ми. Той прочиства тялото ми от зли духове, готови да приемат мощния психеделичен наркотик аяуаска“ - споделя Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), в неговото онлайн интервю с гуруто за самопомощ д-р Габор Мате.

Д-р Мате подкрепя и популяризира лечебния център „Храмът на пътя на светлината“ в перуанската тропическа гора, където работи шаманът Адриано. Хари разказа как е взел аяуаска, за да му помогне да се справи с травмата от смъртта на майка му принцеса Даяна. Екип на британския таблоид „Сън“ пътуват до Перу, за да види от първа ръка защо умопомрачителната билкова напитка - незаконна в Обединеното кралство - се е превърнала в модерен наркотик за богатите и известните. Те плащат £4200 за минимум 12-дневен престой, който променя живота. 55-годишната Давина Маккол разкрива, че при престоя получава оргазми в странно време на деня.

Журналистите са преведени от Адриано през сложната племенна церемония. Той казва, че растението - което има отвратителен вкус - е мост от реалността към света на духовете, като потребителите изпитват набор от усещания. Той поучава: „Ако вземете правилното количество, ще ви даде сила, от пръстите на краката нагоре по тялото ви. Но след това се чувствате слаб като мишка.”

Принц Хари се надрусал с райски газ при раждането на първото си дете

Шаманът Адриано казва, че целият процес отнема три до четири часа и в крайна сметка тялото постига „спокойствие“. Взелите наркотика имат видения за хора, с които разговаря шаманът. Според лечителя от перуанската джунгла, тъкмо Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), направил аяуаска известна по целия свят. Той се надява, че много повече желаещи ще дойдат сега в Перу, за да опитат това вълшебно лекарство, пише "Телеграф".

Повече от 50 служители обслужват само 24 гости в така наречения храм, който е напълно резервиран до юни. Посетителите казват, че наркотикът е променил живота им, разкривайки прозрения за минали преживявания и травми. Но не всеки има такъв късмет. 29-годишната Дженифър Спенсър се самоубива през 2019 г., след като страдала от психоза месеци след приема на дрогата. По този и подобни поводи самозваният шаман предупреждава, че „лекарството“, както той нарича тежкия наркотик, не е за всеки и на някои просто не им понася.

Теодора Павлова
2055 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шамс

2023.03.14 | 10:22

1
Никой Арабин не обичаше майка ти. Здрав си. Не се тъпчи с наркотик. Шаман ли ще ставаш???

Добави коментар

Водещи новини