В Италия отново ще има стачка на обществения градски транспорт

  • 15 декември 2023 06:53

  • 958
  • 1
В Италия отново ще има стачка на обществения градски транспорт
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Днес в Италия се провежда отново национална стачка на обществения градски транспорт. Стачката бе обявена като 24-часова, но транспортният министър Матео Салвини нареди да е само от четири часа. 

Този протест беше по програма в края на ноември, но с разпоредба на министър Салвини от 24-часов бе сведен до четири часа и синдикатите го преместиха на 15-и декември. Ситуацията се повтори, но този път те решиха стачката да се проведе. За отделните градове тя е в различни часове. 

Транспортните служители протестират за увеличение на заплатите, за намаляване на работното време от 39 на 35 часа седмично, подобряване на безопасността и прекратяване на приватизацията. 

24-часова национална стачка на медицинския персонал в Италия

Матео Салвини обясни решението си, че "правото на стачка, за да се изискват по-адекватни заплати, е правилно, но за четири часа, а не за 24 часа, защото в предпоследния работен петък преди Коледа блокирането на страната би било лудост". 

Синдикатите ще търсят правото си пред Административния съд.

Последвайте канала на

Калина Христова
958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 11:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини