Сенаторите в Италия приеха единодушно закон за борба с насилието срещу жени

  • 22 ноември 2023 20:50

  • 369
  • 2
Сенаторите в Италия приеха единодушно закон за борба с насилието срещу жени
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Италианските сенатори приеха днес с единодушие закон за борба с насилието срещу жени", предаде Ройтерс.

Сенатът (горната камара на италианския парламент) одобри законопроекта, внесен от дясното правителството на премиера Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври. "За" гласуваха 157 сенатори, като нямаше нито един глас "против". Ройтерс, цитирана от БТА, отбеляза, че това е рядка проява на единство на управляващите партии и опозицията.

Законопроектът вече бе одобрен от долната камара на парламента в края на миналия месец.

С новоприетия закон се цели да бъде разширена защитата на жените, които са изложени на риск от насилие, и да се сложи край на вълната от убийства на жени, която предизвика възмущение в цяла Италия.      

"Този закон въвежда мерки, които в много случаи могат да се окажат от решаващо значение за това дали някой ще живее или ще умре", изтъкна министърът по семейните въпроси Еуджения Рочела.

Законът бе приет на фона на скорошно убийство на 22-годишна студентка в малък град, намиращ се близо до Венеция. Престъплението шокира Италия заради възрастта на жертвата, която се очаквало да завърши висшето си образование този месец. Бившият приятел на студентката, който е заподозрян за убийството, бе задържан в Германия.

Италианският външен министър Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент заяви днес, че Рим и Берлин вече са се договорили мъжът да бъде екстрадиран.

Близо 20% от мъжете в Италия са убедени, че дрехите на жената са водещата причина за изнасилване

Последвайте канала на

Novini.bg
369 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.23 | 00:21

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
Емѝ...

2023.11.22 | 22:03

1
Само жени ли? А ЛГБТ обществото?

Добави коментар

Водещи новини