Политическата асамблея на ЕНП призова Австрия да приеме България и Румъния в Шенген

  • 14 ноември 2023 17:49

  • 1922
  • 3
Политическата асамблея на ЕНП призова Австрия да приеме България и Румъния в Шенген
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие днес резолюция, подкрепена от румънската Национално-либерална партия (НЛП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР), с която иска колкото се може по-бързо присъединяване на Румъния и България към Шенген, заяви съобщение евродепутатът от НЛП Зигфрид Мурешан (на снимката), който е заместник-председател на европейската политическа формация, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

"Ние, Политическата асамблея на ЕНП, най-голямото политическо семейство в Европа, изискваме от правителството на Австрия да преразгледа позицията си и да приеме интеграцията на Румъния и България в пространството на свободно движение. Призоваваме същевременно всички партии, които са част от политическото семейство на ЕНП, да увеличат усилията си за постигането възможно най-бързо на присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство", добавиха от ЕНП.

"Шенгенското пространство ще бъде по-сигурно с присъединяването на Румъния и България. Това е правилно решение и има пълната подкрепа на Политическата асамблея на ЕНП", отбелязаха още авторите на резолюцията.

Следващото заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, на което може да бъде подложено на гласуване присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона, ще се състои в Брюксел на 4 и 5 декември.

Емил Радев: Има реален шанс България да влезе в Шенген през декември

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1922 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
съни

2023.11.14 | 20:58

3
какъв Шенген за да могат по лесно да се откриват престъпниците.

2023.11.14 | 18:40

2
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

2023.11.14 | 18:32

1
Горките румънци , заради нас страдат и те , повличаме всички надолу

Добави коментар

Водещи новини