Бомбени заплахи в централата на телевизия Цет Де Еф и в няколко училища в Германия

  • 23 октомври 2023 16:19

  • 815
  • 2
Бомбени заплахи в централата на телевизия Цет Де Еф и в няколко училища в Германия
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Най-малко шест училища в Германия и централата на държавната телевизия Цет Де Еф в западния град Майнц получиха бомбени заплахи тази сутрин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Сутрешните занятия на стотици ученици са били отменени. В повечето случаи малко по-късно сигналите за бомба бяха обявени за фалшиви.

Бомбени заплахи са получени в училища в Аугсбург и Регенсбург в провинция Бавария, в Карлсруе и Манхайм в провинция Баден-Вюртемберг, в Солинген в провинция Северен Рейн-Вестфалия и в централния град на провинция Тюрингия Ерфурт. В три случая сигналът е получен по електронната поща.

До обяд днес не е била ясна причината за отправените заплахи.

Полицията в Майнц съобщи, че хората от няколко сгради на територията на централата на телевизия Цет Де Еф бяха евакуирани от съображения за сигурност, включително от сградата с апаратните помещения и студиата, както и от високата административна сграда. Около шестстотин служители на Цет Де Еф се завърнаха на работните си места, след като опасността е била отменена.

Бомбена заплаха във френското училище, в което беше убит преподавател

Последвайте канала на

Валери Зайцев
815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.23 | 18:15

2
Оная дето ги покани инжинерите сега да ходи да си ги прибира.

2023.10.23 | 17:56

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини