Полицията във Виена издирва сериен убиец на бездомни хора

  • 14 август 2023 11:16

  • 537
  • 0
Полицията във Виена издирва сериен убиец на бездомни хора
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийската полиция работи по подозрение за сериен убиец в столицата Виена. Поводът са три нападения срещу бездомни хора през последния месец.

Първото нападение е от началото на юли месец, второто се е случило в средата, а последното напедение е от 8 или 9 август. Последната жертва - 55-годишен мъж, открит в нощта на 9 август - е починала вчера вечерта в болница. Нападенията са извършени срещу двама мъже и една жена.

Полицията подозира един извършител или група, но във всеки случай свързва всичките нападения. Общото е не само профила на жертвите - бездомници, които спят по улиците на Виена, но и начинът на извършване на убийствата - с хладно оръжие. Всички жертви са с тежки прободни рани, направени им, докато са спели в спални чували.

Австрийската полиция конфискува наркотици и оръжие при спецакция срещу крайнодясна рокерска банда

В тази връзка неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, препоръчват на клиентите си да се събират на групи и да не се отделят. Най-голямо струпване на бездомни има по традиция на "Марияхилфер щрасе" - най-дългата търговска улица в Австрия, както и в околностите на два от парковете, които граничат с нея. Но именно там е извършено едно от нападенията. Другото нападение е в близост до метростанция отново в централните части на столицата, но полицията във Виена не разпространява подробности от разследването си. Предполага се, че има видеозаписи на поне едно от нападенията.

Дали става въпрос за единичен сериен извършител, за група или за самостоятелни престъпления, не можеше да се каже до петък - разследванията се водеха във всички посоки. Говорителят на виенската прокуратура Нина Бусек обаче потвърждава, че и трите инцидента са обединени в едно разследване.

Около 10 000 са бездомните във Виена, като местата в общинските заведения са пълни. През зимата местата за спане и настаняване се увеличават с 1000, но на този етап градските власти не дават информация от съображения за сигурност дали ще направят това и през лятото.

Последвайте канала на

Калина Христова
537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини