Фон дер Лайен ще приеме премиера Денков

  • 23 юни 2023 15:03

  • 1059
  • 0
Фон дер Лайен ще приеме премиера Денков
© getty images

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще приеме идната сряда премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, съобщи говорител на комисията. Срещата е насрочена за следобедните часове, уточни той.

Следващата седмица в четвъртък и петък се очаква премиерът Денков да участва за пръв път в заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят отново европейския отговор на войната в Украйна, повишаването на сигурността в областта на икономиката, подобряването на европейската отбрана. В дневния ред на срещата е включен и въпросът за отношенията ЕС–НАТО.

Европейският съвет ще обмени мнения по темата с миграцията, включително по отношение на охраната на външните граници, предаде БТА. Очаква се в заседанието по видеовръзка отново да се включи украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Габриел ще се срещне с Фон дер Лайен и Борел в Брюксел

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1059 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини