Мария Габриел: Решението кой ресор да получи българският еврокомисар зависи изцяло от Фон дер Лайен

  • 21 юни 2023 15:48

  • 861
  • 0
Мария Габриел: Решението кой ресор да получи българският еврокомисар зависи изцяло от Фон дер Лайен
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Решението за ресора на българския еврокомисар е изцяло в ръцете на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е. Това е свързано с уважение към компетенстността и експертизата на кандидата. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя призова медиите и обществото да проявят уважение към избора на председателя на ЕК, защото това е нейно решение и то винаги е било ръководено спрямо приоритетите на Европейската комисия.

Относно номинацията на Илиана Иванова за български еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова посочи, че тя е „достоен кандидат с европейско виждане“.

Илиана Иванова с първи думи, след като Борисов я номинира за еврокомисар

Що се касае до решението на Министерски съвет премиерът Николай Денков да ръководи българската делегация в срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс, външният ни министър увери, че по темата няма напрежение с президентската институция.

Няма прецедент. В годините сме имали моменти, в които премиерът е бил на тези срещи. Няма място за напрежение. България има свое редовно правителство, тя е парламентарна република и иска ясно да заяви своята позиция. Вярвам в разума и диалога. България може да спечели, ако говори на международната сцена в един глас, разясни Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини