Без дебат преди изборите в Гърция

  • 15 юни 2023 16:40

  • 284
  • 0
Без дебат преди изборите в Гърция
©

Кандидатите за участие в парламентарните избори на 25 юни този път няма да кръстосат мнения в ефир, написа в. „Катимерини“, цитирани от БТА.

На днешното заседание на представителите на петте партии, които влязоха в парламента след изборите на 21 май - Нова демокрация, СИРИЗА, ПАСОК, Гръцката комунистическа партия и Гръцко решение, първоначално беше взето решение дебатът да се отложи заради трагедията с потъването на кораб с мигранти край Пелопонес вчера. Намерените досега жертви са 78, а оцелели от спасените 104-ма мигранти твърдят, че на борда е имало до 750 души, сред които и жени с деца. Заради катастрофата страната обяви тридневен траур.

Гърците са смятани за „европейски шампиони“ по укриване на данъци

Нова демокрация предложи предизборната кръстосана дискусия между партиите да се проведе в събота, но СИРИЗА, ПАСОК и Гръцката комунистическа партия отказаха, тъй като за тогава имат планирани митинги. 

В крайна сметка партиите не можаха да стигнат до консенсус, тъй като графикът на всички за последната седмица преди денят на изборите е ангажиран със събития.  

Последвайте канала на

Калина Христова
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини