Третият мандат на Ангела Меркел се клати?

  • 30 юли 2012 10:59

  • 789
  • 0
Третият мандат на Ангела Меркел се клати?
© gettyimages

Третият мандат на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е поставен под въпрос, коментира берлинският в. Билд.

Според социологическо проучване едва 33 на сто от гражданите на Федералната република вярват, че решенията на ръководителя на правителството в Берлин за излизане от еврокризата ще дадат резултат. По-малко от половината от германците (48%) се обвяват против начините за решаване на икономическите проблеми на канцлера. В същото време 44 процента от гражданите на Германия се страхуват да не загубят спестяванията си. Резултатите от изследването заплашват третия вандат на Меркел, за който тя ще се бори през 2013 г.

Друго допитване, проведено преди две седмици, показа, че 63% от гражданите на европейската държава се доверяват на федералното правителство и неговия ръководител. В същото време обаче голяма част от германците искат Меркел да обяснява своите решения и политика, допълва изданието.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини