Ангела Меркел: Няма бързо и лесно решение на еврокризата

  • 27 юни 2012 15:11

  • 777
  • 0
Ангела Меркел: Няма бързо и лесно решение на еврокризата
©

Няма бързо и лесно решение за излизане от еврокризата, каза германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде Би Би Си.


Ръководителят на правителството в Берлин говори пред депутатите от Бундестага. "Стараем се да излезем от дяволския кръг затъване в дългове – нарушаването на общите правила на Европейския съюз", посочи тя пред законодателите на Федералната република. Речта на Меркел идва ден преди нейното посещение в Париж. В столицата на Франция тя ще обсъжда с президента на страната Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 дълговата криза в еврозоната. Визитата на канцлера предшества започващата утре среща на върха в Брюксел. Държавниците от 27-те се събират в Брюксел, за да намерят политическо за изход от еврокризата.

Част от ръководителите в Общността настояват да бъдат дадени гаранции чрез пускане на еврооблигации. Пред Бундестага Меркел посочи, че общите гаранции за дълговете на отделни държави ще могат да дадат ефект само когато има достатъчен контрол.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини