Стачка блокира граничните пунктове на брега на Ламанша

  • 20 февруари 2023 06:14

  • 763
  • 0
Стачка блокира граничните пунктове на брега на Ламанша
©
Слушай новината Слушай новината

Стачка на британската гранична полиция принуди пътниците да чакат няколко часа на граничните пунктове на брега Ламанша, предаде ДПА.

Семейства, завръщащи се от зимна ваканция и училищни групи, връщащи се от екскурзии, са пристигнали обратно във Великобритания много по-късно от планираното, тъй като много от тях пропуснали резервираната фериботна връзка, съобщи снощи телевизионният канал "Скай нюз". На моменти на някои автобуси с пътници се е налагало да чакат повече от шест часа на френското пристанище Кале.

Стачката във Франция блокира движението на фериботите през Ламанша

През последните седмици във Великобритания се провеждат едни от най-масовите стачки от десетилетие насам в редица отрасли, като сред засегнатите институции и услуги са училища, университети, обществен транспорт, болници и служби за спешна помощ.

Причината за забавянията по британските граници беше стачка, организирана от членове на Обществените и търговските служби в страната. Представителството на работниците изрази съжаление за последиците за пътуващите, но подчерта, че вината е на правителството, тъй като неговото предложение за 2% по-високо заплащане е неприемливо.

В Дувър от британска страна също имаше задръствания, но те бяха много по-кратки. Причината не е била стачката, а натовареният трафик, заяви британското министерството на вътрешните работи.

Калина Христова
763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини