Германия получи още един плаващ терминал за втечнен природен газ

  • 20 януари 2023 17:13

  • 602
  • 5
Германия получи още един плаващ терминал за втечнен природен газ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Плаващ терминал за втечнен природен газ (ВПГ) пристигна днес в германското пристанище Брунсбютел на Северно море, предаде ДПА.

Плаващата инсталация за ВПГ "Хьог ганет", която е построена през 2018 г., е дълга 294 метра и е широка 46 метра. Първоначално тя е използвана като танкер за пренос на втечнен природен газ.

"Хьог ганет" е третият плаващ терминал за ВПГ в Германия. Той ще бъде закотвен при устието на река Елба, която се влива в Северно море, на 85 километра северозападно от Хамбург.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек и главният изпълнителен директор на енергийната корпорация Ер Ве Е (RWE) Маркус Кребер присъстваха на пристигането на "Хьог ганет".

Първоначално до него ще бъде доставян втечнен природен газ, който ще бъде регазифициран до газообразно състояние, за да бъде транспортиран след това по газопроводите в Германия. Тази система ще бъде използвана до въвеждането в експлоатация на стационарен терминал за ВПГ в бъдеще, отбелязва ДПА.

Втори плаващ терминал за регазификация на природен газ заработи в Германия

Правителството на Германия и Ер Ве Е очакват през тази година съоръжението в Брунсбютел да достави 3,5 милиарда кубични метра природен газ в енергийната мрежа на страната. Когато до края на годината бъде завършено изграждането на нов газопровод до Хамбург, се очаква това количество да нарасне до 7,5 милиарда кубични метра природен газ, информира "Дойче веле".  

Германия вече експлоатира плаващ терминал за втечнен природен газ, който е закотвен в пристанището Вилхелмсхафен на брега на Северно море. Друга инсталация за ВПГ работи в района на германския пристанищен град Лубмин, разположен на Балтийско море.

Използването на втечнен природен газ е ключова част от германската енергийна стратегия, която предвижда ограничаване на използването на руски изкопаеми горива на фона на военната инвазия на Москва в Украйна, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Константин Тодоров
602 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Теодора Андреас

2023.01.23 | 15:43

5
Надуват ми главата с гласове шизофрения в Германия
PaulaFox

2023.01.20 | 20:50

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Анонимен

2023.01.20 | 19:37

3
Руснаците да го духат. Да си пънят газа в зазовете.

2023.01.20 | 17:39

2
poredniat k ur policihte germanski oligofreni ot ruskiat gaz po evtin i po kacestven niama
халал

2023.01.20 | 17:29

1
халал да им е четири пъти по скъпия американски газ. глупаци. за трети път англо наглите ще ги хвърлят срещу русите да си счупят главите, наглите ще богатеят. никой не се поучава от историята.

Добави коментар

Водещи новини