Шишков: Единственото спасение за пътя Русе – Бяла е изграждането на магистрала

  • 06 януари 2023 15:43

  • 483
  • 0
Шишков: Единственото спасение за пътя Русе – Бяла е изграждането на магистрала
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Пътят Русе – Бяла не е в много добро състояние и единственото спасение е изграждането на автомагистрала. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по по време на парламентарния контрол. Той отговори на въпрос от народния представител Димитър Недялков относно състоянието на участъка.

Колкото и да се стараят фирмите да поддържат пътя в добро състояние, проблеми с безопасността ще има, каза министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по. Сега даваме пари да кърпим пътищата, но потокът от коли, който се движи по тях, е толкова голям, че ги разрушава изключително бързо, каза министърът. Той изреди подробно всички ремонтни дейности, извършени през последната година между Русе и Бяла.

Димитър Недялков посочи, че нощем и при дъжд не се вижда никаква маркировка на много места на пътния участък между двата града.

За ремонтите на пътищата в държавата има няколко проблема. Това, което може да направи Агенция "Пътна инфраструктура", е да коригира мантинелите по пътя и да възложи техния ремонт, каза министър Шишков в отговор на въпрос на народния представител Албена Върбанова относно основен ремонт на пътя Генерал Тошево - Граничен контролно-пропускателен пункт "Кардам".

Ускоряват строителството на пътя Видин-Монтана

Знаете, че ние нямахме договори за пътно поддържане и за поддръжка на маркировките. Проблемите бяха чисто правни и се надяваме бързо да ги решим. Министърът призова пътните фирми да не обжалват процедурите за обществени поръчки, за да могат да се направят ремонтите на пътищата.

Бюджетът за ремонт на пътищата в страната е ограничен и трябва да намерим начин как да решим проблема. Ще поискам справка от Агенция "Пътна инфраструктура" за състоянието на всички пътища в България. Така ще разберем колко пари са ни нужни, защото пътищата ни са в изключително лошо състояние, каза министър Шишков в отговор на въпрос на депутата Марио Рангелов относно ремонт на пътища в Плевенско.

Константин Тодоров
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини