Стачка блокира италианските бензиностанции на 25 и 26 януари

  • 12 януари 2023 12:28

  • 218
  • 0
Стачка блокира италианските бензиностанции на 25 и 26 януари
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Управителите на италианските бензиностанции обявиха днес стачка, която ще започне от 19:00 часа (20:00 часа българско време) на 24 януари и ще продължи до 07:00 часа (08:00 часа българско време) на 27 януари, информираха италианските медии. Така реално бензиностанциите ще останат затворени на 25 и 26 януари.

Профсъюзните обединения в сектора разкритикуваха изрично правителството на премиерката Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври, след като през последните дни членове на кабинета прехвърлиха отговорността за поскъпването на горивата върху дистрибуторите, обвинявайки ги в спекулации. 

"Впечатлението на сектора е, че изпълнителната власт търси начини да прикрие собствената си политическа отговорност", се посочва в комюникето, в което се съобщава и за събиране на работници пред Палацо Монтечиторио в Рим - сградата на Камарата на депутатите в италианския парламент.

Правителството на Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври одобри във вторник серия от мерки за цените на горивата със заложена цел за по-голяма прозрачност при цените, определяни от дистрибуторите и противодействие на евентуални спекулации. 

Въпреки това, дори при отчитане на съществуващите спекулационни явления, основната причина за повишението на цените е, че от началото на годината правителството отмени отстъпката върху акцизите, въведена преди месеци от кабинета на Марио Драги, предаде БТА.

Риши Сунак: Стачките на здравните служители във Великобритания са ужасяващи за пациентите

Последвайте канала на

Десислава Станева
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини