Германия очаква първия си кораб-терминал за втечнен природен газ

  • 09 декември 2022 18:53

  • 671
  • 1
Германия очаква първия си кораб-терминал за втечнен природен газ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германия се готви да посрещне първия си плаващ терминал за втечнен природен газ, предназначен да облекчи енергийната криза в страната, след като тя бе лишена от руските доставки, предаде Франс прес, като цитира представители на местните власти.

"Хьог Есперанса" трябва в близките дни да акостира в пристанище Вилхемсхафен-север, натоварен с количество нигерийски втечнен природен газ (ВПГ), достатъчно да покрие"потреблението на 50 000 домакинства за една година", заяви говорител на министерството на икономиката.

Терминалът от типа FSRU, в момента плава край бреговете на Бретан по данни на сайта "Марин трафик" (Marine Traffic), ще бъде закотвен за няколко години в пристанището за този град на брега на Северно море. Платформата за свързването му с газопреносната мрежа на страната, построена с бързи темпове само за няколко месеца, ще бъде открита в присъствието на канцлера Олаф Шолц на 17 декември.

Първият терминал за ВПГ в Германия ще може да доставя всяка година еквивалента на 20 на сто руския газ, който страната внасяше преди настоящата криза.

САЩ няма да завишават цените на доставките си на втечнен природен газ за Европа

За разлика от други европейски страни, Германия не разполагаше с терминали за втечнен природен газ и разчиташе да получава горивото по руските тръбопроводи на сушата и по дъното на Северно море.

Страната вече получава ВПГ през Белгия, Холандия или Франция, но при много високи транспортни разходи.

За да гарантира енергийната си сигурност и да спаси своята зависеща от газа промишленост, Берлин започна да инвестира мащабно и освободи три милиарда евро за лизинг на кораби от типа FSRU, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.09 | 22:18

1
❤️Създадох собствен канал в YouTube, в който излъчвах еротични видеоклипове. Моля, абонирайте се ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини