Нарушения в железопътния транспорт във Франция заради стачка

  • 02 декември 2022 12:22

  • 302
  • 1
Нарушения в железопътния транспорт във Франция заради стачка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Железопътният трафик във Франция е силно нарушен заради стачка на контрольорите, които принудиха националната жп компания да отмени 60 на сто от влаковете днес и през уикенда, предаде Франс прес. Има вероятност протестните действия да бъдат подновени около коледните и новогодишните празници.

Ес Ен Се Еф (SNCF) предвижда от петък до неделя да се движат един от два регионални влака, един от четири високоскоростни влакове и един от два влака от класическата междурегионална мрежа "Ентерсите" (Intercite), а всички нощни влакове да бъдат отменени.

При международните връзки компанията предвижда нормален трафик за "Юростар" (Eurostar) към Великобритания и за "Талис" (Thalys) към Белгия, Нидерландия и Германия, както и да се движат един от три високоскоростни влакове за Швейцария, един от два за Германия, един от три за Италия и нито един влак за Испания.

Предвижда се нормалното движение постепенно да се възстанови в понеделник (5 декември), когато ще се движат три от четири високоскоростни влакове.

Служители на белгийските железници обявиха тридневна стачка

Причина за стачката са искания за по-добри заплати и кариерно развитие и в глобален план за по-голямо признаване на спецификите на работата на около 10 000 влакови контрольори на Ес Ен Се Еф. Те имат съществена роля по отношение на безопасността на движението и на пътниците.

Контрольорите, без които влаковете не биха могли да потеглят, вече пуснаха предизвестие за стачка през уикендите на Коледа и Нова година.

Ръководството на Ес Ен Се Еф изрази съжаление за провеждането на стачката, именно когато "са представени конкретни мерки" на синдикатите. Стачните организации от своя страна настояват, че са получили само "трохи".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини