Превозвачите в Мадрид излизат в безсрочна стачка

  • 14 ноември 2022 12:17

  • 401
  • 0
Превозвачите в Мадрид излизат в безсрочна стачка
© Pixabay

В Мадрид тази сутрин започна безсрочната стачка на част от превозвачите, свикана от Националната платформа за защита на транспортния сектор. До този момент според местните власти няма напрежение и произшествия.

Протестиращите превозвачи настояват правителството на Педро Санчес да спазва поетите ангажименти, които бяха узаконени с кралски указ през август месец. Според тях няма координация между отделните администрации и затова работят на загуба.

"Без повече субсидии, искаме решения", скандираха няколкостотин шофьори на камиони в началото на протеста, който заплашва доставките на стоки и хранителни продукти преди Черния петък и Коледа. Те носеха знамена на Испания, Андалусия, Кастилия и Леон и Страната на баските и искаха оставката на министъра на транспорта Ракел Санчес, която през седмицата заяви, че правителството "е изпълнило и спазва" ангажиментите, които е поело към превозвачите след последната им стачка, продължила 20 дни през месец март, предава БНР.

Масов протест в Мадрид с искане за по-високи заплати

Част от тях са бонус от 20 цента на литър гориво, което струва на бюджета 450 милиона евро, както и да не работят на загуба и да се ограничава времето за чакане в зоните за товарене и разтоварване до един час. По изчисления на експерти загубите за икономиката сега ще бъдат около 600 милиона евро на ден.

Затова тя не се подкрепя от Испанската конфедерация за товарен транспорт-основният участник в преговорите с правителството, както и от представителите на Хранително-вкусовата промишленост, търговската мрежа и хотелиерството и ресторантьорството.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини