Втори ден на консултации за нов кабинет на Италия

  • 21 октомври 2022 08:54

  • 354
  • 1
Втори ден на консултации за нов кабинет на Италия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Приключи първият ден от консултациите за нов италиански кабинет при президента на страната Серджо Матарела. Днес, те завършват с дясноцентристката коалиция, която ще се представи с обща делегация.

При консултациите вчера, по-малките опозиционни парламентарни групи са обявили, че няма да подкрепят правителството на дясната коалиция. Центристкия съюз „Ационе-Италия вива” на Календа и Матео Ренци и Демократическата партия също. 

Лидерът на „Пет звезди” Джузепе Конте каза, че те са изразили недоумението си от контрастите между победителите от вота. От движението се надяват новото правителство да е проевропейско и с евроатлантическа позиция. Според Конте „вече не е необходимо Италия да изпраща оръжия на Украйна”.

Днес, при държавният глава, дясната коалиция ще се яви с обща делегация с участието на отделните лидери. По предварителна уговорка, ще говори само Джорджа Мелони.

Джорджия Мелони скастри Берлускони заради приятелството му с Путин

От партията „Ной модерати” поясниха, че като основател на десноцентристкото движение, Берлускони трябва да се примири и да приеме, че сега лидер е жена. Координаторът на „Форца Италия” Антонио Таяни смята, че най-вероятно президентът Серджо Матарела като акт на институционална учтивост ще изчака премиера в оставка Марио Драги да се върне от Европейския съвет в Брюксел, за да връчи мандат за съставяне на нов кабинет. 

Последвайте канала на

Калина Христова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 13:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини