Българин е загинал в пожара в жилищна сграда в Германия

  • 29 август 2022 20:54

  • 10872
  • 1
Българин е загинал в пожара в жилищна сграда в Германия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Българин е сред загиналите в пожара в жилищна сграда в германския град Аполда. Жертвите на огъня станаха четири.

Според местните медии пострадали са над 20 души.

Продължава разследването на властите, като се работи и по версия умишлен палеж. Има и задържан 35-годишен мъж, той се е предал сам.

Голям пожар с двама загинали в сграда в Германия, в която живеят и българи

Според думите на наши сънародници сградата е била обитавана само от българи, по данни на полицията хората, които са били там, са повече от регистрираните на този адрес. Първоначалната информация беше за около 30 обитатели.

Доброволци от града, приютили останалите без дом 11 семейства за вечерта. По думите им потърпевшите от пожара ще бъдат преместени временно в сграда, осигурена от управата на града и ще им бъдат потърсени квартири. Разказаха ни още, че сред ранените са и наши сънародници. 

„Всички, които живееха в сградата са българи, даже и собственикът е българин. Почти всички семейства имат малки деца. Психически са депресирани хората, в шок са. В болницата има две жени, едната е претърпяла операция, в момента е в интензивна зала, не ни дават сведения за нея, а другата жена очаква се да бъде оперирана също и по-късно можем да имаме някаква по-подробна информация за тях“, каза пред БТВ Асен Георгиев, пастор в евангелска църква в Германия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Райх

2022.08.29 | 21:03

1
Мангусти са! Защо го криете бе драскачи

Добави коментар

Водещи новини