Голям пожар бушува край Слънчев бряг, затвори пътя към морето

  • 08 август 2022 17:40

  • 4730
  • 2
Голям пожар бушува край Слънчев бряг, затвори пътя към морето
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Огромен пожар бушува край Слънчев бряг, съобщава Флагман.бг.

Пламнала е гората под Ханска шатра, като огънят се е разраснал в посока Кошарица. Пътят за Варна е затворен и се отбива през Дюлинския проход.

На място са изпратени пожарникари от Бургас, повече от 2 часа те се борят със стихията.

"Огънят е тръгнал от сухи треви и храсти, но заради силния вятър и високите температури много бързо се е разраснал, обхванал целия склон, прехвърлил от другата страна на главния път към село Кошарица. Нещо страшно е", казват очевидци от село Кошарица. 

На място са изпратени пожарникари от Бургас и Поморие. Общо 19 огнеборци с пет противопожарни автомобила се борят със стихията. В гасителните дейности са се включили и доброволци. 

От ОДМВР-Бургас съобщиха, че потушаването на огъня е изключително затруднено заради пресечения терен и силните пориви на вятъра, които дори не са в една и съща посока. 

В района има огромно задръстване и в двете посоки. 

Снимка: Burgas24.bg

Временно движението при км 202 на път I-9 Бургас – Варна в участъка Слънчев бряг – Обзор /проход "Приморски"/ е ограничено поради горски пожар. Автомобилите до 3,5 т преминават по път III-906 /Дюленски проход/. Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е: Провадия –Руен – Каблешково, съобщиха от АПИ.

Междувременно друг пожар в карнобатското село Деветимци изгори три къщи в населеното място. Две жени са евакуирани навреме преди огънят да обхване домовете им. Към момента няма данни за пострадали при стихията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
елементарно Уотсън

2022.08.08 | 18:28

1
някой лигофрен си е хвърлил запалената цигара

Добави коментар

Водещи новини