Лидерът на британската опозиция: Край на 12 години празни обещания

  • 07 юли 2022 12:53

  • 932
  • 0
Лидерът на британската опозиция: Край на 12 години празни обещания
© Фейсбук

"Добра новина", това заяви лидерът на най-голямата опозиционна сила във Великобритания – Лейбъристката  партия Киър Стармър, предаде Би Би Си.

"Днес бе сложен край на 12-годишен период на икономически проблеми и празни обещания", допълни водачът на политическата формация по повод обявеното днес от страна на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е намерение да подаде оставка като лидер на управляващата Консервативна партия.

Борис Джонсън хвърля оставка

"Консерваторите за 12 години нанесоха тежки щети върху всички сфери на живота в нашата страна", посочи още Стармър. Той визираше не само Джонсън, но и бившите стопани на  "Даунинг стрийт" 10 – Дейвид Камерън и Тереза Мей.

Намерението за оттеглянето на Джонсън бе приветствано и от премиера на Шотландия Никола Стърджън. "Тази оставка е глътка въздух след месеци хаос", заяви тя.

Стърджън се усъмни дали Джонсън ще остане премиер до есента. Той е напълно неспособен за тази позиция, каза министър-председателят на северната автономна част на Обединеното кралство.

Никола Стърджън

Валери Зайцев
932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини