Служителите на метрото в Лондон започват 24-часова стачка

  • 06 юни 2022 09:34

  • 588
  • 1
Служителите на метрото в Лондон започват 24-часова стачка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ползващите градски транспорт в британската столица Лондон бяха предупредени, че днес около 4 000 служители на метрото започват стачка, предава БНР. 

Хората бяха предупреди да очакват сериозни нарушения на транспорта, тъй като 4 000 души персонал по метростанциите започва 24-часова стачка, а това ще доведе на практика до затваряне на по-голямата част от мрежата.

Проблеми се очакват по всички линии на метрото в столицата от отварянето им днес рано сутринта до 8:00 часа сутринта на следващия ден.

Прогнозата е, че най-много метростанции ще бъдат затворени в централен и южен Лондон, а онези, които ще отворят, ще могат да си го позволят само за ограничено време.

Обща стачка блокира Белгия

Профсъюзът на работещите в транспорта RMT свика стачката в знак на протест срещу плановете на ръководството на лондонския транспорт да съкрати 600 работни места, за да намали разходите си.

В стачката ще участват само служители на метрото.

Всъщност някои станции на метрото временно затвориха още по време на платинения юбилей на кралицата заради персонал, който не работи извънредни часове, като част от друга протестна акция на RMT, започнала в петък и която ще продължи до 10 юли.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.06 | 09:52

1
КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ МАЙМУНСКА ШАРКА

Добави коментар

Водещи новини