Кралица Елизабет Втора посети нова линия на лондонското метро

  • 17 май 2022 16:29

  • 1513
  • 0
Кралица Елизабет Втора посети нова линия на лондонското метро
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и направи изненадващо посещение на метростанция в Централен Лондон, за да види нова линия на метрото, носеща нейно име, съобщи БТА.

96-годишната кралица, която ограничи публичните си прояви, се появи днес на метростанция "Падингтън", за да види новата линия "Елизабет", която ще започне да превозва пътници на 24 май.

Кралица Елизабет Втора се появи публично, след като пропусна тържествената сесия на парламента

Бъкингамският дворец окачестви събитието като "щастливо" и добави, че организаторите са били информирани за възможното посещение на кралицата.

Елизабет Втора, носеща тоалет в жълт цвят, беше придружавана от най-малкия си син принц Едуард на официалното посещение. Тя се усмихваше, докато обикаляше станцията с бастун в ръка.

В петък кралицата се появи пред обществеността за пръв път от седмици, като посети изложба на коне край замъка "Уиндзор". Появите на кралицата пред обществеността се следят внимателно, докато страната се подготвя да отбележи 70-ата годишнина от началото на управлението ѝ.

Представители на Бъкингамския дворец заявиха, че през последните месеци кралицата се сблъсква с епизодични проблеми със способността си да се движи.

Мая Йорданова
1513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини