Погребват днес принц Филип, публикуваха снимка на кралицата със съпруга й

  • 17 април 2021 06:46

  • 4433
  • 0
Погребват днес принц Филип, публикуваха снимка на кралицата със съпруга й
© Getty Images, архив

Погребение на принц Филип ще бъде днес. То ще е в тесен семеен кръг заради пандемията. Ще бъдат спазени обаче всички традиции на британското кралско семейство за оказване почит към съпруга на кралица Елизабет Втора.

Очаква се и медии от целия свят да предават погребението на живо. Интересът към кралското семейство е бил винаги много голям. Той се засили и след скандала с интервюто на херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Мегън пред американската тв водеща Опра Уинфри, в което те направиха разкрития за семейството. Самият Хари обаче ще присъства днес на погребението. Мегън е в напреднала бременност и няма да бъде със съпруга си. 

Елизабет II се намеси в спора как да бъдат облечени мъжете за погребението

Принц Филип почина на 99-годишна възраст миналата седмица и погребението му ще е в замъка Уиндзор. По традиция за такъв повод мъжете от кралското семейство носят военни униформи, обикновено показващи почетните им звания. 

Междувременно от кралското семейство публикува любим кадър на кралица Елизабет и нейният съпруг. Снимката е правена в Шотландия през 2003 г. Кралицата и принцът са седнали усмихнати на 

Кралицата иска да сподели тази частна снимка, направена с херцога на Единбург на върха на един от хълмовете. В пост във фейсбук на официалната страница се казва още, че кралското семейство е благодарно за изразените от цял свят съболезнования. 

Novini.bg
4433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини