Кралица Елизабет Втора се появи публично, след като пропусна тържествената сесия на парламента

  • 13 май 2022 16:36

  • 806
  • 0
Кралица Елизабет Втора се появи публично, след като пропусна тържествената сесия на парламента
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Британската кралица Елизабет Втора, която бе принудена да пропусне традиционното официално откриване на парламента по-рано тази седмица, се появи публично и присъства на конно шоу близо до дома си, съобщи БТА.

Тя пропусна тържествената сесия на парламента във вторник заради "епизодични проблеми с мобилността", според съобщение на Бъкингамския дворец.

Кралица Елизабет II няма да присъства на откриването на парламента

Кралицата рядко се появява публично, след като през октомври м.г. беше настанена в болница за една нощ заради неуточнено заболяване. След хоспитализацията лекарите й препоръчаха почивка. Оттогава тя изпълнява задълженията си дистанционно или лично от замъка Уиндзор, където живее.

Днес обаче кралицата бе заснета да се усмихва щастливо от пътническата седалка в автомобила си "Рейнджър роувър",  докато наблюдава някои от конете й, участващи в шоуто, провеждано на територията на нейния замък.

По-късно Елизабет Втора зае място на трибуните, аплодирана от тълпата. Тя се придвижваше с помощта на бастун.

По време на конното шоу в Уиндзор, което започна в четвъртък и ще продължи до неделя, ще се проведе и спектакълът "Галоп през историята". В него ще вземат участие повече от 500 коне и 1000 изпълнители. Представлението е по случай на 70-ата годишнина от възкачването на престола на Елизабет Втора. 

В неделя се очаква британската кралицата отново да се появи на трибуните. Планирано е в спектакъла да участва цяла плеяда от международни звезди, сред които Том Круз и Хелън Мирън.

Шоуто поставя началото на празненствата за отбелязване на платинения юбилей от възкачването на престола на Елизабет Втора. Кулминацията им ще бъдат четиридневни тържества между 2 и 5 юни. 

Мая Йорданова
806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини