Кметът на Киев съобщи за големи боеве на север и изток от украинската столица

  • 01 април 2022 17:45

  • 2104
  • 2
Кметът на Киев съобщи за големи боеве на север и изток от украинската столица
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за големи боеве, които се водят около украинската столица, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

По думите му става дума за "огромни" битки северно и източно от града.

Областният управител на Киев Олександър Павлюк заяви, че руските войски са се изтеглили от североизточното киевско предградие Гостомел, но добави, че те все още са се окопали в Буча, населен пункт между Гостомел и Ирпин.

Според Великобритания украинските сили са си върнали села по пътя, свързващ Киев с обсадения град Чернигов на север.

Русия е изтеглила някои от войските си от районите около Киев и Чернигов

На югоизток, украинските войски се готвят за нови руски нападения в Донбас, след като са отблъснали руската атака срещу Киев, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му Русия струпва сили близо до обсадения и разрушен град пристанищен град Мариупол на юг, където според официални представители са блокирани около 170 000 души.

Руските бомбардировки на Мариупол са причинили щети на инфраструктурата за поне 10 милиарда долара, по първоначални сметки на местните власти.

"Всяко престъпление, всяко убийство и всеки акт на разрушение, извършени от агресора, трябва да бъдат документирани и предадени на Международния съд на ООН", заяви кметът на града Вадим Бойченко, цитиран от общинския съвет на Мариупол.

Общинският съвет на града добавя в свое изявление, че за документирането на подобни актове ще отговаря специална комисия от общински съветници.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.03 | 02:01

2
ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ, ДОБРЕ Е ДА ПРОЧЕТЕТЕ В ИНТЕРНЕТА: УЧАСТИЕТО НА УКРАИНЦИТЕ В РУСКО–ТУРСКАТА ВОЙНА 1877 – 1878г от Росица Младенова

2022.04.02 | 02:20

1
ИМЕТО НА РУСКИТЕ РАКЕТИ “ИСКАНДЕР“ (АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ) НЕ ПОКАЗВА ЛИ, ЧЕ УМОПОМРАЧЕНИЯТ ПУТИН МЕЧТАЕ ДА ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА ? ЗА 5 СЕДМИЦИ ЗАГИНАХА 18000 РУСКИ ВОЙНИЧЕТА И ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ В УКРАЙНА !!! ЗА ДОБРОТО НА ВСИЧКИ – ПУТИН В ЛУДНИЦАТА !!!

Добави коментар

Водещи новини