Русия е изтеглила някои от войските си от районите около Киев и Чернигов

  • 01 април 2022 15:41

  • 505
  • 3
Русия е изтеглила някои от войските си от районите около Киев и Чернигов
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Русия продължава да изтегля някои от силите си от региона на Киев и те се насочват към Беларус, предаде Ройтерс, позовавайки се на местния областен управител. "Забелязваме движение на различни количества обединени (руски) колони от машини", написа в свое съобщение в "Телеграм" Олександър Павлюк. Той добави, че руските сили на напуснали Гостомел, близо до който има важно летище, но се окопават близо до град Буча. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди информацията.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Руски сили се изтеглят и от региона на Чернигов, но все още не са го напуснали окончателно, съобщи днес местният областен управител в свое видеоизявление. "(Все още) съществува вероятност от въздушни и ракетни удари в региона, никой не може да изключи това", заяви Вячеслав Чаус и добави, че украински сили влизат в населени места, които преди това са били под контрола на руски военни, и ги обезопасяват. Чаус каза, че все още е твърде рано украинските сили в района на Чернигов да отслабват своята бдителност, тъй като руски войски "са все още на наша земя".

Във вторник Русия съобщи, че ще ограничи операциите си в регионите на Киев и Чернигов, отбелязва БТА.

Русия обяви, че ограничава военните действия в Украйна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
505 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.04.03 | 02:01

3
ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ, ДОБРЕ Е ДА ПРОЧЕТЕТЕ В ИНТЕРНЕТА: УЧАСТИЕТО НА УКРАИНЦИТЕ В РУСКО–ТУРСКАТА ВОЙНА 1877 – 1878г от Росица Младенова
Димо

2022.04.01 | 18:02

2
К. рем. ълският касапин вече е загубил войната по всички линии - отношението на цивилизованите хора, икономически, видя се колко небоеспособна е армията му, намразиха го безмерно и за винаги всички украинци независимо от нациолноста си, по съотношението военни резултати/загуби и т.н.
...

2022.04.01 | 16:00

1
Току що руснаците превзеха Изюм.

Добави коментар

Водещи новини